Potřebujete poradit s výběrem?
Navštivte náš showroom v Plzni
nebo zavolejte +420 737 222 004
Drobečková navigace

Úvod > Radíme vám > KROK ZA KROKEM: Stavíme nový bazén

KROK ZA KROKEM: Stavíme nový bazén



Datum konání:
27.10.2017

Chystáte se stavět nový bazén a lámete si hlavu nad tím, kde začít a co vše k tomu budete potřebovat? Máme pro vás několik užitečných rad, aby vaše stavba proběhla v klidu a pohodě.

1.     Výběr místa

Zcela zásadním momentem pro stavbu bazénu je výběr místa. Na menší zahradě nejspíše moc variant nenajdeme, ale na větší to již může být docela oříšek. Bazén by měl být na slunném místě, v žádném případě ne pod stromem. Kdo by se chtěl věčně čistit s napadaným listím? Důležité je také v případě zapuštěného bazénu vyloučit přítomnost podzemní vody. A pokud toto vše váš prostor splňuje, dopřejte mu dostatečně velké okolí, a to pro případ, že se v budoucnu rozhodnete budovat zastřešení bazénu

2.     Výběr bazénu

Výběr bazénu jde ruku v ruce s výběrem místa. Volit můžete z varianty zapuštěného bazénu nebo nadzemního. O tom, jaký vybrat, jsme již psali dříve v článku „Jak vybrat ten správný bazén?“. Je potřeba pečlivě zvážit jeho velikost vzhledem k prostoru na zahradě a také realizaci zastřešení. To nám z volného prostoru ukrojí 2,5–3 metry.

 

usazení bazénu na betonovou základovou desku

3.     Stavební úřad

Co se týče komunikace s úřady, není potřeba mít zbytečných obav. Jednání nejsou zdlouhavá. Stačí na stavebním úřadě vyplnit a odevzdat ohlášení o stavbě bazénu. Nutno zmínit, že ohláška na stavebním úřadu se týká už jen bazénů zapuštěných. U nadzemních stačí bazén vybalit z krabice a postavit, případně nafouknout.

4.     Bagrujeme a tvoříme základy

Pokud jste úspěšně prošli komunikací s úřady, mohou započít samotné práce na výstavbě bazénu. Bude potřeba, abyste si zajistili člověka, případně firmu, která provede vybagrování zeminy na požadované rozměry (dle bazénu). Následuje vybetonování základní desky.

5.     Už je tam

Pokud je bazén v rozměrech, které dokážeme přepravit po silnici a přivézt až na váš pozemek, probíhá výroba bazénu u nás ve firmě. Pokud je ale špatný přístup na pozemek nebo je bazén netypický svými rozměry, připravíme jej u nás a montáž provedeme až na místě. Následně jej usadíme na základovou desku a implementujeme veškeré jeho technologie jako bazénovou filtraci, ohřev vody v bazénu a další. Přivedeme elektřinu a celou funkčnost bazénu ověříme. Následně je bazén obetonován a připraven k finálnímu zkrášlení.

6.     Finále

Poslední částí je pokládka povrchu kolem bazénu. Tímto tématem jsme se zabývali v jednom z minulých článků s názvem „Představujeme 4 nejoblíbenější povrchy k bazénu“. Bazén nabývá na kráse pouze v případě, že mu dopřejete půvabné okolí. Pak se stane dominantou vaší zahrady a bude vás činit šťastnými při každém pohledu do útrob zahrady.

Toto celé jsme schopni realizovat za 3 až 4 týdny. Pokud si tedy bazén vyberete a zarezervujete již nyní, do měsíce bude na vaší zahradě stát. 

ZASLAT POPTÁVKU NA BAZÉN