Potřebujete poradit s výběrem?
Navštivte náš showroom v Plzni
nebo zavolejte +420 737 222 004
Drobečková navigace

Úvod > Radíme vám > Ušetřete 85 % nákladů na chemii!

Ušetřete 85 % nákladů na chemii!



Datum konání:
13.8.2017

Dáváte ročně tisíce korun za bazénovou chemii? Chcete ušetřit? Pořiďte si solinátor.

Solinátor

Solinátor, někdy označován též jako chlorátor nebo chlorinátor, je zařízení, díky kterému budete mít v bazénu průzračně čistou vodu bez nepříjemného zápachu chemikálií. Navíc se jedná o ekologický způsob čištění bazénové vody.

Princip solinátoru: Voda je potrubím odváděna z bazénu, prochází filtrací, kde se zbaví hrubých nečistot a následně putuje do solinátoru. V tomto zařízení se do vody rozpustí sůl a za pomocí elektrolytického procesu mezi dvěma titanovými elektrodami se do vody štěpí chlor (Cl) a sodík (Na). Chlor ihned začne ničit ve vodě přítomné bakterie, viry a řasy. Takto ošetřená voda se pak vrací zpět do bazénu.

Solinátor využijí jak majitelé zapuštěných bazénů, tak nadzemních bazénů. Při pořizování solinátoru je potřeba brát v úvahu, pro jak velký bazén jej budete pořizovat. Výrobci u každého modelu uvádějí doporučené hodnoty v m³. Dalšími ukazateli, dle kterých se lze řídit, je také výkon, průtok a celková životnost zařízení.

Nejprodávanější modely solinátorů

V současnosti jsou nejčastěji instalovanými modely tato zařízení:

  • Auto chlor MINI 8RP,
  • Auto chlor MINI 7RP,
  • AC 20 SMC,
  • ZODIAC Ei 10.

Jedná se o cenově dostupné varianty, jejichž hodnota začíná na hranici 15 000 Kč. Na trhu existují i varianty pro náročné. Ty jsou pak obohaceny dalšími přídavnými funkcemi. Například model ZODIAC TRI 35 obsahuje modul, který je schopen upravovat hodnotu chloru a pH vody. 


Bezchlorovou alternativou je UV lampa

Pokud máte problém s přítomností chloru ve vodě, přivítáte možnost bezchlorové úpravy bazénové vody pomocí UV lampy.

UV lampa je zařízení, které obsahuje speciální žárovku, která při svícení vydává intenzivní UV záření. To likviduje ve vodě přítomné řasy, parazity, plísně, viry, kvasinky a bakterie. Při koupi UV lampy je opět potřeba vzít v potaz objem bazénu, na který bude zařízení montováno.

Nutno dodat, že spolehlivý výsledek poskytnou spíše dražší varianty UV lamp. K některým levnějším modelům je pak potřeba pro efektivní čištění vody přidávat chlor a granule na pH.

UV lampa do bazénu


Tradiční varianta čištění bazénů pomocí chemie

A pokud jste zastánci používání bazénové chemie, pak se při údržbě bazénu neobejdete bez následujících přípravků:

  • multifunkční chlorové tablety,
  • chlorový granulát,
  • přípravky na úpravu pH,
  • přípravky na likvidaci řas.

Nevíte si rady? Poradíme vám

Pokud přesně nevíte, co je pro vás tím nejvhodnějším řešením, obraťte se na nás. Jsme schopni veškerá zařízení dodat, namontovat a dát doporučení pro jejich vhodné používání. V případě chemie poradíme, kterou variantu pro váš bazén vybrat.

ZASLAT DOTAZ