Potřebujete poradit s výběrem?
Navštivte náš showroom v Plzni
nebo zavolejte +420 737 222 004
Drobečková navigace

Úvod > Radíme vám > Jak zhubnout? Ve svém zahradním bazénu

Jak zhubnout? Ve svém zahradním bazénu



Datum konání:
28.3.2019

Plánujeme pořízení bazénu hlavně proto, aby se vaše děti do sytosti vyřádily? Máme pro vás o důvod víc. Bazén využijete na 100 % i vy – jako domácí posilovnu. Právě při cvičení ve vodě neboli aquaerobiku se dá totiž výborně zhubnout. Řekneme vám, proč je tento sport tak efektivní a poradíme, jak začít.

PROČ CVIČIT AQUAEROBIC?

1. Nepotřebujete hlídání dětí

Můžete cvičit ve vodě a zároveň hlídat koupající se potomky, takže kvůli tomu, že se chcete hýbat, nemusíte organizovat babičky. A až vylezete z vody, všichni si odpočinete, protože po koupání usnou i ty nejaktivnější děti.

2. Pohyb máte každý den

V zimě navštěvujete fitko, ale jakmile začne být hezky, trávili byste všechen čas nejraději na zahradě? Bazén je šance, jak si i tak zacvičit každý den. Zvláště, pokud si k němu pořídíte i zastřešení, můžete si – bez ohledu na počasí – užívat vody až 6 měsíců v roce.

3. Cvičíte jednoduše a efektivně

Cvičení v zahradním bazénu je velmi jednoduché a zároveň vysoce účinné. I když vám u některých cviků přijde, že zase tak náročné nejsou, ve skutečnosti makáte. Na vaše svaly totiž působí odpor vody a o to je cvičení intenzivnější.

4. Šetříte klouby

Voda nadnáší, a díky tomu při cvičení nepřetěžujete svůj pohybový aparát. Aqua aerobik je zkrátka zdravé hubnutí bez otřesů a bolesti kloubů, a proto je tato aktivita ideální i pro ty, kteří trpí obezitou a sporty na suchu by jim mohly uškodit. Pohyb ve vodě je navíc pro lidi každého věku – ať už řešíte hubnutí po 30, 40 anebo třeba šedesátce.

5. Nepotíte se, bavíte se

Odrazuje vás na sportu to, že se zpotíte? U cvičení ve vodě tento problém odpadá. Dalším plusem je, že aqua fitness si velmi rychle zamilujete. A jak známo, nejlepší sport na hubnutí je ten, který vás baví.

JAK NA CVIČENÍ VE VODĚ?

Cvičte podle videí se známou americkou fitness trenérkou Annou Renderer – cviky na nich jsou jednoduché a díky kameře pod vodou je snadno a rychle pochopíte. Jestliže se chystáte cvičit a zároveň hlídat koupající se děti, oceníte i to, že při drtivé většině pohybů na své ratolesti dobře uvidíte. Jakým videem začnete?

5 videí pro zdraví i krásu

  1. Cviky na nohy a hýždě

  2. Cvičení na břicho

  3. Posilování celého těla

  4. Rychlejší spalování tuků

  5. Běhání a skákání