Potřebujete poradit s výběrem?
Navštivte náš showroom v Plzni
nebo zavolejte +420 737 222 004
Drobečková navigace

Úvod > Radíme vám > Proč (a jak) si vybrat plastový bazén?

Proč (a jak) si vybrat plastový bazén?



Datum konání:
16.2.2018

Důvodů, proč vám bude plastový bazén dobře sloužit, je celá řada. Má to ale jednu podmínku. Musí být zhotoven z prvotřídního plastu. Takovým je například Polystone P, který byl vyvinutý speciálně pro výrobu plastových bazénů.

Co všechno umí plast

Polystone P je odolný vůči UV záření, povětrnostním vlivům a mechanickému poškození, ale nejen to. Vzhledem k tomu, že je určený přímo pro bazény, nevadí mu ani chemie, která se používá k dezinfekci vody.

Navíc plastové bazény jsou levnější než sklolaminátové nebo fóliové, přitom ale mají srovnatelné parametry a životnost. Jestliže tedy hledáte velmi dobrý poměr kvality a ceny, zvolte právě plast.

Výstavba plastového bazénu

Jeden materiál, mnoho možností

Tento materiál je navíc univerzální. Plastový bazén se hodí do interiéru i exteriéru. Je pružný, a díky tomu může mít jakýkoli tvar, záleží jen na vašem přání. Toto ovšem platí jen pro bazény zapuštěné do země. Pokud zvolíte levnější nadzemní bazén, bude vždycky – bez ohledu na materiál – kruhový. Jiný tvar se totiž kvůli stabilitě nevyrábí.

Jak poznáte originál?

Určitě se zeptejte svého prodejce na typ plastu, z něhož je váš bazén vyroben. Měli byste dostat přesnou informaci o materiálu a jeho výrobci.

Například Polystone P vyrábí firma Röchling Plastics a bazény na sobě mají ochrannou fólii potištěnou logem této společnosti. Odstraňuje se až po instalaci bazénu, těsně před tím, než ho poprvé napustíte. Pokud vám tedy někdo přivezl bazén bez této fólie, odmítněte ho – nemusí jít totiž o originál.

Plastový bazén se zastřešením

Nezávazná poptávka plastového bazénu

Pokud o bazénu uvažujete, zašlete nám poptávku. Vaši představu si buď ještě upřesníme, nebo pošleme cenovou nabídku. 

POPTAT PLASTOVÝ BAZÉN