Potřebujete poradit s výběrem?
Navštivte náš showroom v Plzni
nebo zavolejte +420 737 222 004
Drobečková navigace

Úvod > Radíme vám > Bezpečnost u bazénu

Bezpečnost u bazénu



Datum konání:
12.1.2018

Každoročně dochází po celé republice k četným utonutím domácích mazlíčků i našich nejbližších, zejména těch nejmenších. Přijměte prosím proto pár rad, které vám pomohou na příští koupací sezonu maximálně zvýšit bezpečnost jak v bazénu, tak kolem něj.

1.     Zastřešení bazénu

Pokud máte jako většina lidí bazén na zahradě volně přístupný, vyplatí se investovat do zastřešení, které brání děti a domácí mazlíčky před neočekávaným pádem do bazénu. Sami v případě malých dětí jistě víte, že stačí malá chvilka nepozornosti a může být pozdě. Bazénové zastřešení tento problém zcela eliminuje. Vybírat můžete z několika druhů zastřešení.

Kromě bezpečnosti má zastřešení řadu dalších výhod, jako je zamezení vniku nečistot do bazénu a nižší náklady na vytápění bazénu, a zabraňuje také odpařování vody.

2.     Neklouzavý povrch

Kolem bazénu je vždy spousta legrace. Aby se při těchto hrátkách nestal zbytečný úraz, je dobré mít v okolí bazénu neklouzavý povrch. Jednou z možností je volba dlažby s protiskluzovou povrchovou úpravou. Další varianty naleznete v jednom z našich předešlých článků – Představujeme 4 nejoblíbenější povrchy k bazénu.

3.     Bezpečnostní prvky

Zvažte instalaci důležitých bezpečnostních prvků jako je zábradlí, madla a úchyty, schůdky do bazénu nebo plot kolem bazénu (výška min. 80 cm). Čím dál častěji se využívá také elektronický aquasenzor, který se instaluje v kombinaci se sirénou. Tento bezpečnostní systém pak upozorní v případě pádu jakéhokoli objektu těžšího než např. 5 kg.  Funguje dobře při pádu jak domácích mazlíčků, tak dětí.

Tyto prvky učiní z vašeho bazénu bezpečný prostor i pro vaše nejmenší. Netřeba zdůrazňovat, že nejdůležitější je pečlivý dohled dospělých. Při běžném koupání je vhodné využít nafukovacích křidélek nebo kruhu. A pokud si i přesto myslíte, že jste pro vaše nejmenší neudělali dost, můžete se pokusit je naučit, jak se z vody dostat, jak je vidět u batolete na videu níže.